Majhni triki za spremembo vašega finančnega stanja

27. 10. 2022

Vsak bi rad iz danes na jutri obogatel. Vsi bi radi dobili glavni dobitek na loteriji. Vsak išče hiter zaslužek, pa vendar denar je počasna in muhasta zadeva, ki se nam lahko hitro izmuzne, sploh če nimamo finančnega načrta in tabele izdatkov. (Tu bi mela na finančno svetovanje uno preusmeritev na finančni načrt)Ker smo radi pripravljeni na nepredvidljive stroške in izdatke, ki niso po planu, smo vam pripravili nekaj idej, kako se izogniti neprijetnim situacijam.

Za začetek lahko pogledamo par preprostih mini trikov, kako prihraniti denar za izlete, dopuste, popravila, mini rezervni sklad, nepredvidljive izdatke…

OPOZORILO: NIHČE NE OBOGATI NA HITRO RAZEN EKSTREMNI SREČNEŽI!!!

  1. MINI VARČEVANJE: Mesečno lahko na varčevalni račun ali na stran damo 50 €, kar letno nanese na 600 €.
    Ta denar lahko pride zelo prav, saj je dejstvo da vsak tretji Slovenec nima na strani niti 100 €, če pride v naslednjem mesecu do kakšnih nenapovedanih stroškov.
  2. ZAOKROŽEVANJE: Ob vsakem nakupu, ki ga opravite, lahko na varčevalni račun pre-nakažete znesek in s tem zaokrožite stanje na računu, kar pomeni, da če imate na računu 1200€ in ste kupili hrano za 53 € je na računu ostalo 1147€, kar pomeni, da lahko 7€ pre-nakažete na varčevalni račun in zaokrožite na 1140 €. Mesečno lahko tako prihranite tudi do 100€, kar letno prinese 1200 €.
  3. ZAPRAVLJANJE: Naredite si spisek, koliko mesečno porabite za restavracije in trgovine. Če mislite, da zapravite preveč, naredite 30 dnevno pravilo, da ne zapravljajte, ter ves znesek, ki ste ga nameravali zapraviti, dajajte na varčevalni račun. Okolje vam bo hvaležno, vendar kar je bolj pomembno, hvaležen vam bo vaš varčevalni račun. Na tak način lahko prihranite tudi do 30 % svoje plače.

Avtor: Nika Golob