CEO on demand

Je interaktivni proces, ki pomaga posameznikom ali skupini s pomočjo coacha/trenerja razviti nova vedenja, ideje in zmožnosti. Uporablja se pri poslovnih odločitvah o načrtovanju poslovne poti, reorganizaciji, optimizaciji, vzdrževanju klime v podjetju, timskega duha, delovne uspešnosti, motivacije, poslovnih rezultatov in ostalih konfliktnih situacijah. 

Glede na želje in pričakovanja izdelamo načrt in plan, kako razviti vaš potencial.  Pri tem uporabljamo številne tehnike, nekaj od teh najdete spodaj.

Vodstveni trening

V podjetju je krepitev vodstvenih veščin ključna za dobro delovanje ekipe, ker nas to ne nauči šola se lahko zgodi, da se lahko na dnevni bazi spopadate z spodnjimi vprašanji: 

 • Vam primanjkuje samoiniciativnosti, težko sprejemate odgovornost?
 • Imate težave z odprto komunikacijo in stikom s sogovorcem?
 • Težko zaupate svojim zaposlenim in ste ne transparentni?
 • Ne znate motivirati zaposlenih in aktivirati njihovih potencialov?
 • So vaši zaposleni nemotivirani in brez fokusa?

Program vodjo usposobi, da lahko pristopi k zaposlenih in nastopi v vlogi vodje.

Retorika

Retorika je boj za pozornost poslušalcev, zato vas izurimo v nastopu in pristnosti vašega govora.

Želite ustvariti boljši prvi vtis? Imate razgovor za službo? Se pogajate za nov projekt? Si želite postaviti zase in povedati svoje mnenje? Imate tremo? Ste premalo samozavestni?

Na treningu ponujamo vrsto tehnik, ki vam pomaga, da govorite samozavestno in prepričljivo.

Trening obsega:

 • tehnike govorjenja
 • tehnike sproščanja
 • tehnike glasu
 • tehnike nastopa
 • tehnike izgovorjave

Družinsko podjetništvo

Lastniki družinskih podjetij se soočajo z izzivi, kako družinsko okolje uravnovesiti v rast in razvoj podjetja. Zatakne se pri prenosu na naslednike. Pri prehodu v drugo generacijo preživi le vsako tretje družinsko podjetje, kar je dokaz, da se ustanovitelji premalo zavedajo te ključne in občutljive problematike.

Večina staršev trmasto vztraja na svoji poti, ter so prepričani v svoj prav. Rezultat tega je propad družinskega podjetja in uničeni medsebojni odnosi. Kolaps se običajno ne zgodi takoj, dogaja se postopno v roku nekaj let in poruši vse odnose.

Razlogi, ki so najbolj destruktivni so:

 • Starš ima vedno prav. Karkoli se loti potomec, je kritiziran.
 • Marsikateremu ustanovitelju je podjetje tako pomembno, da ga sploh ne želi zapustiti in zavlačuje z odhodom.
 • Večina želi ostati aktivna po upokojitvi in imeti glavno besedo pri odločanju.
 • Večina staršev drži niti v svojih rokah, zato marsikateri potomec z leti obupa.
 • Prenos se ne načrtuje zato se pojavijo konflikti znotraj generacij med brati, sestrami in njihovimi zakonskimi partnerji, ki so za družinski mir usodni.

Pomagamo vam pri mediaciji med družinskimi člani v podjetju, ter spopadanju z medgeneracijskimi problemi ter konflikti v podjetju.

Načrtovanje vizije, ciljev in poslanstva podjetja

Z vizijo si podjetje največkrat začrta željeno pozicijo v trgu. Brez vizije  podjetje na daljši rok ne more preživeti.

Določiti si je potrebno tudi točno določen cilj, ter ga zasledovati.

Pomagamo vam postaviti vašo lastno vizijo in cilj, ter izpostaviti katere kompetence so zato potrebne, da boste dosegli željene rezultate.

  Reševanje konfliktov, komunikacija z zaposlenimi in NLP tehnike

  V načrtovanju vizije uporabljamo tudi NLP tehnike, ki lažje razkrijejo globlje težave v komunikaciji in postavljanju ciljev. 

  Nevrolinvgistično programiranje je model medsebojen komunikacije, pri katerih gre večinoma za odnos med uspešnimi vzorci vedenja, ki temeljijo na osebnih izkušnjah. Z tehniko NLP lahko izboljšam medsebojne odnose v službi in doma, ter učinkovito usmerjamo svoje zaposlene proti naši viziji in večji produktivnosti v podjetju.

  Pomagamo vam, da se reprogramirate in postanete bolj učinkoviti ter komunikacijsko sposobni z delom v vašem kolektivu.

  Narcisoidna motnja

  Motnjo prepoznamo po pretirani občutljivosti osebe na kritiko, veliki potrebi po občudovanju in hvalisanju ter pomanjkljivem razumevanju čustev drugih.

  Oseba z narcisoidno motnjo se ne zmeni za vaša čustva, najprej vas z izmišljeno ljubeznijo priklene nase, nato pa vas z pasivno agresivnim ignoriranjem začne izžemati. Oseba laže, izkrivlja dejstva in vaše izjave, da izgleda kot, da ste nori. Vedno so obkroženi z ljudmi in niso sposobni biti sami.

  Niso sposobni empatije in ne znajo pristno sočustvovati, njihovo največje orožje je sram in občutek, da ste jim vedno nekaj dolžni.

  V življenju teh oseb v grobem obstajajo tri skupine ljudi, idealni drugi, ki predstavljajo njihov podaljšek in služijo njegovim potrebam, sovražniki, ki jih ogrožajo in masa ostalih, ki jih lahko izkoristijo in zavržejo.

  Če se počutite izžete, izgorele, ali veste, da je nekaj narobe pa si ne znate razložiti kaj, potem vam lahko pomagamo.